Aktivnosti

Online nastava

Dobar dan poštovani učenici!
Nadamo se da ste se prilagodili zahtjevima online nastave u smislu da  uspješno savladavate sve zadatke kao i da  odgovorno pristupate datim obavezama.
Vjerujemo da vam nedostaje redovna nastava kao kao i druženje sa vršnjacima iz odjeljenja ali smo isto tako uvjereni da ste i sami  prepoznali da  je ovaj vid nastave, u trenutnim okolnostima, najbolji za vaše zdravlje i vašu sigurnost.
Online nastava vam omogućava da pratite i usvajate nastavno gradivo iz svojih domova a da se pritom  ne izlažete masovnim okupljanjima koja su jedan od glavnih riziko faktora (povoljan uslov) za širenje virusa.
Također, dobro je imati u vidu, da cilj online nastave nije da svoje slobodno vrijeme provodite u zatvorenim prostorima poput kafića, tržnih centara ili na mjestima koja okupljaju veliki broj mladih iz razloga što bi takvim  ponašanjem direktno ugrozili vaše  zdravlje ali i zdravlje bližnjih.
Preporučujemo da budete online za vrijeme trajanja nastave u skladu sa vašim rasporedom časova te da se maksimalno uključite u realizaciju iste kako biste ostvarili što bolje rezultate u uspjehu.
Apelujemo da pratite objave nadležnih službi  i institucija (Krizni štab KS, Svjetska zdravstvena organizacija http://www.euro.who.int/en/home, Zavod za javno zdravstvo FBIHhttps://www.zzjzfbih.ba/, web stranicu naše škole http://www.smts.edu.ba/i sl.) kako biste dobili vjerodostojne i provjerene informacije o trenutnoj epidemiološkoj situaciji u BiH i svijetu kao i upute o tome na koji način primijeniti mjere u cilju očuvanja zdravlja. Izbjegavajte  članke koji se svakodnevno objavljuju  na društvenim mrežama i portalima  a koji nisu utemeljeni  na naučnim i stručnim mišljenjima iz razloga što mogu izazvati nepotrebnu paniku, strah i brigu.
Želimo vam dobro zdravlje i uspješnu online nastavu,
Subašić Samra, pedagog
Osmanagić Lejla, psiholog
Škrijelj Lejla, socijalni radnik
Nema komentara! Budi prvi koji ce komentarisati.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *