Aktivnosti

IZAZOV: #OSTANIKUĆI

Dobar dan poštovani učenic!

Još jedna online sedmica je na izmaku. Vjerujemo da u ovom periodu ulažete maksimalan trud i velike količine energije kako biste usvojili nova znanja i vještine a samim tim i dobili ocjene koje ste planirali i kojima ćete biti zadovoljni.
Ne sumnjamo da se u slobodno vrijeme bavite mnogim interesantnim aktivnostima koji u vašu svakodnevnicu unose zabavu i nakon kojih se osjećate dobro, sretno i zadovoljno.
Svi smo svjesni da se sve životne aktivnosti odvijaju svojim tokom ali na nešto izmijenjen način: stvaramo nove uspomene, sklapamo nova prijateljstva, usvajamo nova znanja i vještine, otkrivamo nove talente kojih do sada nismo bili svjesni i neminovno vodimo više brige o svom zdravlju i zdravlju naših ukućana.

U periodu koji je iza vas, roditelji/ starateljim, nastavnici, razrednici i drugi odrasli vam svakodnevno daju preporuke i uputstva šta da radite i kako da se ponašate kako biste sačuvali svoje zdravlje i zdravlje svojih ukućana, održali dobre porodične odnose, odžali prijateljstvo, poistigli dobre rezultate u školi i slično.

Mi danas želimo da pred vas postavimo izazov koji će vam dati priliku da svako od vas pošalje jednu ili više fotografija na temu #ostanikuci uz obaveznu poruku zašto je važno ostati kući i koje životne vrijednosti je potrebno njegovati u ovom periodu.
Sve fotografije koje nam pošaljete ćemo spojiti u kolaž koji će biti dostupan na WEB stranici škole i u Ljetopisu škole. Bit će to lijepe uspomene, vrijedne sjećanja, na period koji zajedno prolazimo na ovaj način.
Ukoliko se odazovete ovom našem izazovu u potpunosti, nastojat ćemo to sortirati po odjeljenjima, razredima a opet kao cjelina koju čini JU Srednja mašinska tehnička škola.

Ovim izazovom želimo pokazati da ste mladi ljudi koji imaju puno toga za poručiti na temu prevazilaženja trenutne krize. Također želimo pokazati da su učenici naše škole, osim vrijednog učešća u online nastavi, spremni širiti dobru energiju i poslati korisne poruke koje slave zdravlje, znanje, sport, muziku, umjetnost, prijateljstvo i brižan odnos prema starijim osobama.

Nadamo se da ćete se odazvati u što većem broju i da će nam ove fotografije jednog dana biti lijepa uspomena koje ćemo se rado prisjetiti.

Fotografiju koju smo mi kreirale, kao odgovor na ovaj izazov, možete pogledati na WEB stranici škole i nadamo se da će vam dati inspiraciju i motivisati vas da sudjelujete.

Fotografije koje kreirate za ovu priliku potrebno je poslati na email adresu strucna.sluzba@smts.edu.ba uz napomenu da izazov traje do četvrtka 30.4.2020. godine.

Želimo vam dobro zdravlje i puno kreativnih ideja!

Subašić Samra, pedagog
Škrijelj Lejla, soc. radnik
Osmanagić Lejla, psiholog

Nema komentara! Budi prvi koji ce komentarisati.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *