Školska priredba povodom 8. marta

24 Marta, 2023 0 comments SMTS Categories Uncategorized

Povodom 8. marta – Dana žena u svečanoj sali naše škole održana je priredba, kojoj su prisustvovali uposlenici i učenici škole, ali i profesorice u penziji Elezović-Mirvić Enisa (predsjednica Školskog odbora) i Muhić Melika.
Učesnici priredbe su na malo drugačiji način iskazali ljubav i poštovanje svim ženama, recitujući prigodne pjesme o majci i voljenoj djevojci, ukazali su na historijski značaj obilježavanja ovog praznika, te su kroz muziku, ples i glumu iskazali svoje talente.
Učenici su sve uposlenice škole obradovali simboličnim poklonima: karanfilima i čokoladicama, za koje su međusobno prikupili novac i upakovali ih.
U holu svečane sale upriličena je i izložba likvnih radova naših učenika, koji su u maju prošle godine pohađali školu slikanja „Moj bijeg u slobodu“, u organizaciji JU Muzej „Alija Izetbegović“. Direktor škole Čupović Faruk uručio je Zahvalnice za afirmaciju škole i društveni angažman u lokalnoj zajednici učenicima II razreda: Kajanija Emeli, Kućanović Amili, Salihspahić Vildani, Smajić Emi, Kalača Edinu i Kaliman Amaru, ali je održao i prigodan govor i uručio ruže profesoricama Elezović-Mirvić i Muhić.
Prisutnima se na kraju priredbe obratila i pedagogica škole Subašić Samra, koja je pohvalila samu organizaciju priredbe, ali i učenike za izvanredne talente.
Priredbu je s učenicima organizovala profesorica Bosanskog jezika i književnosti Jalmanović-Muhić Amela.